D’ale lui Mitică

D’ale lui Mitică

Adesea când mă găsesc în fața unei fotografii ca cea de mai sus, întâi de toate rămân perplex: „Cum-cum?! În 2018, într-o capitală din UE, un primar reduce trotuarul la doar 1m lățime ca să facă locuri de parcare?!?”

Pe urmă mă gândesc că totuși nu se poate, trebuie să fi înțeles greșit. Deși slabe șanse, pentru că același Primar a distrus peste drum de trotuarul în cauză un întreg spațiu verde, tot pentru o parcare.

Așa că mă apuc să verfic. Poate totuși se face alt tip de amenajare. Numai că nu. Pur și simplu pe Bulevardul Tineretului din București, în Sectorul 4, în 2018, Primăria desființează practic trotuarul pentru a face locuri de parcare. Cu alte cuvinte e adevărat: Primarul sectorului 4 chiar este un MUNTE DE INCOMPETENȚĂ, care habar n-are nimic despre nimic atunci când vine vorba de urbanism într-o țară civilizată, așa cum vrea România să se deghizeze de când a intrat în Uniunea Europeană, dar ale cărei valori refuză sistematic să le adopte.

Iar în incompetența sa crasă, Primarul Sectorului 4 chiar crede că dacă face niște locuri de parcare în locul trotuarelor, crește nivelul de trai al locuitorilor din zonă. În realitate așa cum o arată zeci de studii și experiența a zeci de metropole civilizate, Primăria Sectorului 4 tocmai le reduce nivelul de trai locuitorilor. Numai că asta o știi dacă pui mâna și te documentezi. Dacă în loc să te dai mai deștept decât universul din fundătura ta din Sectorul 4, unde nimic nu merge, i-ai întreba și pe cei mai civilizați CE și DE CE fac în orașele lor. Și nu ai mai repeta tâmp că „România e altfel”, pentru că singurul lucru „altfel” în România sunt primarii incompetenți, precum cel de la Sectorul 4.

About The Author

Related posts

3 Comments

 1. Geo

  Asta e treaba grea: sa convingi managerii incepatori sa gandeasca cu bataie lunga. Majoritatea vor realizari mici, laude mari. Proiectele cu rezultate de lunga durata, de obicei si cu satisfactii ce vin mult mai tarziu, nu prea sunt dorite si nu corespund scopului initial – de a smulge laude si recunoastere de la electorat.

  In rest, se stie!

 2. Narcis

  La tara, in sate si comune, unde ati vazut voi trotuare ca la Paris? A, candva, inainte sa vina comunistii stalinisti la putere se faceau trotuare late si in marile orase ale Romaniei.
  Acum, s-au intors la carma tarii, vreau sa spun peste tot in politica, doar semidoctii si populistii semianalfabeti care nu stiu ei de trotuare late, disign urban, sau regim de inaltime intr-un cartier de case-vile. Astea-s fleacuri, importante sunt ghivece cu flori pt. alienati(cum poti planta ditamai arbori in ghivece de flori??) si parcari practic furate din bunul pietonului, in loc sa construiasca „complicate” parcari subterane sau supraterane.
  Voi chiar nu vedeti ce catastrofa avem peste orasul Bucuresti, ce primar general am ales? Langa localitatea unde sotul are imperiul, ea vrea sa construiasca cel mai mare spital din Romania, practic si pentru vilosii din Pipera- nimeni nu scrie un rand! E clar, ne-am resemnat si asta e tragedia, nu cine ne conduce.

 3. Valentin

  Pe bulevardul C-tin Brancoveanu se intampla acelasi lucru din pacate, acolo in intersectie a fost defrisat un mic parc pentru a face loc unei parcari 🙁

Comments are closed.